Premier Alexander De Croo tijdens de klimaattop in Sharm-el-Sheikh.
Volledig scherm
Premier Alexander De Croo tijdens de klimaattop in Sharm-el-Sheikh. © AFP

Premier dient klimaatjongeren van antwoord in brief: “Voortdurend met het vingertje zwaaien levert niets op”

Eerste minister Alexander De Croo (Open Vld) heeft na zijn speech op de klimaatconferentie in Sharm-el-Sheikh de woede van de klimaatjongeren op de hals gehaald. “Het is net de klimaatagenda van “minder, minder, minder” die uit de ‘jaren stillekes’ komt”, dient de premier hen in een brief nu van repliek.

139 reacties

  • Christine Laevers

    1 jaar geleden
    Tropisch klimaat en ijstijden, ja het klimaat veranderde. MAAR dat ging zo geleidelijk dat mens, dier noch plant dat eigenlijk in de mot hadden. Nu verandert het klimaat tijdens een generatie mensen. Bovendien zijn we met veel meer en is onze infrastructuur niet voorbereid op die SNELLE verandering gekentekend door langdurige droogte, te hoge temperaturen, groeiende intensiteit van stormen, te veel neerslag op zeer korte momenten.
  • Jo Nijs

    1 jaar geleden
    Nu is de klimaatverandering plots onze schuld vanwege de "industriele revolutie". Sorry, dat wij het welvaarendste deel van de wereld waren waar dit uitgevonden werd. Wat gaan die ontwikkelingslanden nog allemaal uitvinden om ons te laten betalen voor hun armoede ?? En de linkse westerse politiekers trappen er allemaal in . De Amerikanen en Chinezen zijn veel slimmer. Afrika is niet arm omdat het gekoloniseerd werd in het verleden, Afrika (net zoals Rusland) is arm omdat er allom corruptie is.
  • Yves Cordy

    1 jaar geleden
    Komisch dat hij nu bemerkingen maakt over de smartphones, tablets en bijbehorende datacenters. Wanneer is de laatste keer dat u een brief of factuur op papier hebt ontvangen? Die komen ook via deze media. Wie was de bevoegde minister van "vernieuwing" die pleite voor het verdwijnen van cash betalen en alles digitaal? Juist! De Croo. En nu op de kap zitten van de tablet- en smartphone gebruikers. Toegegeven, het mag "iets" minder zijn.
  • Bert Verbist

    1 jaar geleden
    Degenen die echt geloven dat we zonder de industriële revolutie, ergens goed van start gegaan rond 1750, nu een ander klimaat zouden hebben, die zijn eraan voor de moeite. Klimaatveranderingen zijn er altijd al geweest, ook zonder de mens. Dat we het milieu verpesten en onze prachtige planeet om zeep aan het helpen zijn, das een andere zaak. Als de zon een periode de thermostaat wat hoger, hebben wij er weinig tegenin te brengen niet.
  • Christine Laevers

    1 jaar geleden
    Toch wel opmerkelijk dat de politiek net dankzij decennialange acties van 'klimaatjongeren' (Greenpeace en vele anderen) nu spreekt over initiatieven en creativiteit en van alles en nog wat. Er zijn vele klimaatjongeren die nu opa en oma zijn. Nu gaat een Decroo ook nog met de eer lopen. 'Kijk eens wat we doen !' Zijne pa had er geen oren naar en hij zelf is 20 jaar te laat. Dus nu de politiek het eindelijk gesnapt heeft, moet het kalm blijven ?