Foto: Radio 2

Magdalena Janssens uit Zandhoven (110) is nu oudste inwoner van Benelux: "Altijd sober genoten van het leven"

Na het overlijden van de 111-jarige Marcelle Lévaz uit het Waalse Remicourt, is Magdalena Janssens uit Zandhoven voortaan de oudste inwoner van de Benelux. Magdalena is 110. "Ze heeft altijd genoten van het leven, maar zonder excessen", zegt haar dochter Francine.

Magdalena Janssens mag zich voortaan de oudste inwoner van ons land en meteen ook van de hele Benelux noemen. "Madeleine", zoals ze ook vaak wordt genoemd, is geboren op 16 maart 1912 en is dus 110. Ze is afkomstig uit Deurne en toen ze trouwde, verhuisde ze naar Wilrijk. Nu verblijft ze dicht bij één van haar kinderen in het woonzorgcentrum Onze-Lieve-Vrouw van Troost in Zandhoven. "De kinderen die er nog zijn, zijn heel fier dat we zolang bij ons moeder mogen blijven", vertelt dochter Francine (76). Magdalena had vier kinderen, van wie er nog twee leven. Er zijn ook drie kleinkinderen en zes achterkleinkinderen.

Ze geniet vooral van de bezoekjes van haar kinderen

Francine, dochter van Magdalena Janssens (110)

De 110-jarige stelt het redelijk goed. "Ze heeft geen fysieke klachten. Haar gehoor en haar geest gaan een beetje achteruit dus een echte babbel met haar gaat niet meer", zegt Francine. Het grote geheim om zo oud te worden ? "Moeder heeft altijd sober geleefd. Ze heeft genoten van het leven maar zonder excessen. Nu geniet ze vooral van de bezoekjes van haar kinderen. Ik ga elke dag langs, mijn broer om de twee weken. Lezen of naar de televisie kijken, lukt niet meer."

Magdalena is altijd huisvrouw geweest. Haar man was verzekeringsmakelaar. "Vader is 96 geworden dus ze zijn heel lang samengeweest. Hij is overleden in 2001", besluit Francine.

Meest gelezen