Gentse stadsbestuur zoekt geschikte locatie voor bekende Kompass Klub: "Industriezone zou ideale oplossing zijn"

De stad Gent gaat samen met dancing Kompass Klub op zoek naar een nieuwe, geschikte locatie. De bekende nachtclub vindt momenteel onderdak op de Vynckier-site, in de kelder van het Manchestergebouw. Maar de site wordt volgend jaar verbouwd en dus moet de club op zoek naar een nieuwe locatie. En de stad wil daarbij helpen. "We vinden het belangrijk dat Kompass Klub in Gent blijft, daarom gaan we voor het eerst ook kijken naar industriezones", zegt schepen Sofie Bracke (Open Vld). 

De Kompass Klub is al lange tijd op zoek naar een vaste stek in Gent. Een jaar geleden verhuisde de bekende nachtclub van een pand op de Ottergemsesteenweg naar de kelder van het Manchestergebouw op de Vynckier-site aan de Nieuwevaart. En nu moeten ze daar opnieuw weg. 

De eigenaars van Kompass Klub wilden nog drie jaar langer op de Vynckier-site blijven, maar dat is niet mogelijk omdat de site verbouwd wordt

Sofie Bracke (Open Vld), schepen van Economie

"De eigenaars van Kompass Klub hadden een omgevingsvergunning aangevraagd om nog drie jaar langer op de Vynckier-site te kunnen blijven, maar die hebben we jammer genoeg moeten weigeren", zegt schepen van Economie Sofie Bracke (Open Vld). "De eigenaar van de site, projectontwikkelaar Revive, start volgende zomer met verbouwingen. Het was dus niet mogelijk om daar te blijven."

Kompass Klub is een prachtige club, mensen komen ervoor van heinde en ver

Sofie Bracke (Open Vld), schepen van Economie

Het stadsbestuur wil de bekende nachtclub graag in Gent houden en gaat daarom mee zoeken naar een geschikte locatie. "We vinden het belangrijk dat Kompass Klub zich verankert in Gent. Het is een prachtige club, internationaal gerenommeerd ook. Mensen komen ervoor van heinde en ver. Kompass Klub wil ook graag in Gent blijven. Daarom hebben we met de eigenaars afgesproken dat we gaan kijken hoe we hen een goede plek kunnen geven in Gent."

Industriezones

Voor het eerst gaat de stad daarbij ook kijken naar industriezones. "Een grootschalige dancing brengt ook wat overlast met zich mee, waardoor een industriezone een goede plek is. Belangrijk is wel dat we de industrie niet wegjagen. We bekijken nu de verschillende opties. Ook de Vynckier-site, waar ze nu zitten, is een optie. Maar we bekijken ook andere sites. Naar overlast en omwonenden toe, zou een industriezone alleszins een goede oplossing zijn", besluit Bracke.

Momenteel vindt de Kompass Klub onderdak op de Vynckier-site aan de Nieuwevaart
Stad Gent

Meest gelezen