“Terrorist”/wegpiraat van de Meir wordt vandaag ondervraagd

© rr

Mohamed R. (39) wordt vandaag verhoord. Zijn verklaringen zouden mogelijk meer licht kunnen werpen op de reden waarom hij donderdagochtend met zijn Citroën tegen hoge snelheid over de Meir in Antwerpen scheurde met wapens in zijn koffer.

dvd, mkm

De Tunesiër uit Frankrijk zit sindsdien in de cel op verdenking van poging tot terroristische moord. Toch zou het incident een onwaarschijnlijke samenloop van omstandigheden kunnen zijn. In de loop van de voorgaande nacht moest de ambulance komen voor Mohameds vriendin, Yveline. Die verklaarde in onze krant al dat Mohamed R. zeker geen terroristische motieven had. De man zou de ambulance met zijn vrouw naar het ziekenhuis gevolgd zijn, maar speelde die kwijt. Op zoek naar het ziekenhuis zou hij later op de Meir zijn beland. Stomdronken en onder invloed van cocaïne en cannabis.

Zelf zegt Yveline gewond te zijn geraakt omdat ze met geweld overvallen werd, maar de politie is ervan overtuigd dat Mohamed haar zelf geslagen heeft. Uit het onderzoek blijkt dat de twee die bewuste avond heftig ruzie hebben gemaakt. Ze werden buitengezet uit een café in het Antwerpse centrum. “Niet alleen hun luide, dronken ruzie was vervelend. Die man had ook een heel felle lijfgeur”, zegt de cafébaas, die hem buitengooide.

Als blijkt dat Mohamed R. geen terroristische motieven had en louter een dronken automobilist met een passie voor (verboden) wapens is, dan is de kans reëel dat de raadkamer hem morgen terug vrijlaat.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen