© rr

Werknemers IT-bedrijf Ordina planten bos met 25.000 bomen in Pijnven

Hechtel-Eksel

Ongeveer 26 voetbalvelden: zo groot wordt het bos dat IT-bedrijf Ordina wil aanplanten in Pijnven. Enkele honderden werknemers staken afgelopen weekend alvast de handen uit de mouwen om het bos aan te planten, dat zal uit 25.000 bomen zal bestaan. Het ‘Ordinabos’ zal centraal in het Pijnven liggen, een groot bos dat deel uitmaakt van Bosland.

“Veel medewerkers van ons bedrijf zijn dit weekend met vrienden of familie naar Pelt afgereisd om hun boom te planten”, vertelt Jo Maes, CEO van Ordina. In april werd de grond al ingehuldigd met de aanplant van vijf symbolische bomen in het bijzijn van minister van Natuur en Omgeving Zuhal Demir. “Vandaag gaan de eerste bomen in de grond van wat een jaarlijkse ambitie van 15 hectare extra bos moet worden”, aldus de minister. “Laat dit een voorbeeld zijn voor andere bedrijven in Limburg en daarbuiten.”

Volgens Bert De Somviele, directeur van BOS+, is het engagement van Ordina opmerkelijk. “We werken wel meer samen met bedrijven om meer bos te realiseren. Maar met de doelstelling van regelmatige, lokale aankopen van deze omvang, neemt Ordina een echte voortrekkersrol op zich en levert het een substantiële bijdrage aan de uitbreiding van het schaarse Vlaamse bosareaal.”  gvb

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer