Videospeler inladen...

BEKIJK - Verslaggeving Björn Soenens verstoord door Trump-aanhanger met plakkaat: "Hij had het recht om hier te staan"

De verslaggeving van Amerika-correspondent Björn Soenens in "VRT NWS Laat" werd verstoord door een Trump-aanhanger met een plakkaat. Daarop stonden de woorden "FAKE NEWS is CNN".  Soenens, die verslag uitbracht over de vermoedelijke raketinslag in Polen, maar ook over de eventuele kandidatuurstelling van Donald Trump, bleef kalm. "Ik heb genoeg ervaring om te weten dat ik gewoon mijn werk moet blijven doen."

Met camera en micro in de aanslag trok Amerika-correspondent Björn Soenens richting Palm Beach in Florida, vanwaar oud-president Donald Trump vanuit zijn monumentale Mar-a-Lago-club wellicht zijn kandidatuur voor de volgende presidentsverkiezingen zou aankondigen. Daarbovenop lichtte Soenens de reactie van de Verenigde Staten toe op de vermoedelijke raketinslagen in Polen. 

In de verte dobbert een boot op het water, tot aan de nok gevuld met Trump-liefhebbers en Amerikaanse vlaggen. Eén Trump-aanhanger maakte mee gebruik van de camera om, duidelijk geamuseerd, achter Soenens zijn bord te tonen aan kijkend Vlaanderen. "FAKE NEWS is CNN" stond erop te lezen.

BEKIJK - De Trump-aanhanger bleef het hele interview, breed lachend, achter Björn Soenens staan:

Videospeler inladen...

"Hij zei op voorhand dat hij van België hield, maar wist niet meteen of er ook fake news in België is", vertelt Soenens over het voorval. "Volgens deze mensen is de pers de vijand van het volk. Daar handelen ze dus ook naar."

Soenens vroeg de man om te vertrekken, maar die bleef doorheen het volledige interview in beeld staan. "De man maakte gebruik van zijn vrijheid van meningsuiting, het eerste amendement van de Amerikaanse grondwet", zegt Soenens. "Hij had het recht om daar te staan."

"Ik kon hem niet zomaar wegsturen", zegt Soenens. "En je mag ook niet zomaar beroep doen op een agent, want de man was in zijn recht." 

"Je moet kalm blijven als reporter. Ik heb genoeg ervaring om te weten dat ik gewoon mijn werk moet blijven doen en me niet op stang mag laten jagen." 

Meest gelezen