©  BELGA

Aan sfeer geen gebrek in Koeweit: lokale media verwachten 50.000 fans voor oefenduel tussen Rode Duivels en Egypte

De Rode Duivels werken vrijdag in Koeweit hun enige WK-voorbereidingswedstrijd tegen Egypte af voor een meer dan aardig gevuld stadion. In totaal worden er zo’n 50.000 fans verwacht in het imposante Jaber Al-Ahmad International Stadium.

Jens Jacobs
Bron: BELGA

Of de Belgen ook op veel steun van de fans kunnen rekenen, valt nog af te wachten. In Koeweit wonen immers heel wat uitgeweken Egyptenaren. Meer dan de helft van de bevolking is er van buitenlandse origine. Zij hopen een glimp op te vangen van hun nationale held Mo Salah.

Maar ook de Duivels zijn populair in Koeweit, zo mochten de spelers op hun eerste dag in het land reeds ondervinden. Na een bijzonder chaotisch persmoment werd de training in het Al Yarmouk Sports Centre woensdag opgeschrikt door een veldbestormer, op jacht naar een handtekening van zijn idool Kevin De Bruyne. Pas enkele meters voor de spelers kon hij onderuit gehaald worden door assistent-trainer Thomas Vermaelen, die toonde dat hij nog steeds een stevige tackle in de benen heeft. 

Als scheidsrechter werd de 48-jarige Koeweiti Ali Shaban aangesteld. De man in kwestie heeft aardig wat ervaring op het Aziatische internationale niveau.