Foto: Radio2

Twee jongemannen opgepakt na ontploffingen in Deurne en Berchem, recht tegenover politiecamera's

In het onderzoek naar de twee ontploffingen van vannacht in Deurne en Berchem heeft de politie twee verdachten gevat. Dat meldt het parket van Antwerpen. Het gaat om een 24-jarige Nederlander en een 15-jarige die betrokken waren bij de feiten in de Van Lissumstraat in Deurne. Ook een woning in de Deken de Winterstraat in Berchem werd vannacht opnieuw geviseerd. Tegenover beide woningen waren er al mobiele politiecamera's geplaatst omdat er eerder al explosies waren. 

Rond 1 uur vannacht vond er een ontploffing plaats in de Deken de Winterstraat in Berchem. De deur van een woning raakte beschadigd. In de nacht van 3 op 4 november was er ook al een explosie aan hetzelfde huis. Begin augustus brandde er ook nog een auto uit voor de woning. Daarom stelde de politie recht tegenover het huis zichtbaar een mobiele bewakingscamera op. 

BEKIJK - Politieonderzoek bij de eerste ontploffing in Berchem:

Videospeler inladen...

Niet veel later was er vannacht ook een ontploffing in de Van Lissumstraat in Deurne, waarbij er ook schade is aan de deur. Ook hier stond al een bewakingscamera aan de overkant van de straat.

De politie stelde in beide straten een perimeter in. De straten werden afgesloten voor onderzoek. Het labo kwam ter plaatse voor sporenonderzoek. Net zoals bij alle vorige incidenten in Antwerpen wordt ook nu onderzocht of er een link is met het drugsmilieu. 

Intussen zijn er twee verdachten gevat die betrokken waren bij de feiten in Deurne. Het gaat om een 24-jarige Nederlander en een 15-jarige. De twintiger werd al voorgeleid bij de onderzoeksrechter die hem liet aanhouden voor vernieling van een gebouw door ontploffing, met vermoeden van menselijke aanwezigheid bij nacht, voor inbreuken op de wapenwet en criminele organisatie. Het is niet bekend of de verdachten ook iets te maken hebben met de ontploffing aan de woning in Berchem. 

BEKIJK - Politieonderzoek bij de tweede ontploffing in Deurne:

Videospeler inladen...
Foto: Radio2
Foto: Radio2

Meest gelezen