Amerikaans president Joe Biden (links) groet kroonprins Mohammed bin Salman van Saoedi-Arabië tijdens hun ontmoeting eerder dit jaar.
Volledig scherm
Amerikaans president Joe Biden (links) groet kroonprins Mohammed bin Salman van Saoedi-Arabië tijdens hun ontmoeting eerder dit jaar. © AFP

Joe Biden wil immuniteit Saoedische kroonprins in zaak Khashoggi

BuitenlandDe regering-Biden heeft een Amerikaanse rechtbank gevraagd de Saoedische kroonprins Mohammed bin Salman immuniteit te verlenen. Dat zorgt ervoor dat hij niet vervolgd kan worden in de Verenigde Staten, waar Bin Salman is aangeklaagd voor betrokkenheid bij de moord op journalist Jamal Khashoggi. De verloofde van Khashoggi spande in de VS de civiele zaak tegen de kroonprins aan, volgens buitenlandse media een laatste wanhopige poging om hem aansprakelijk te stellen voor de moord in 2018.

16 reacties

  • Raf Verlinden

    1 jaar geleden
    Onschendbaarheid moet per direct voor iedereen afgeschaft worden , hoe krijg je dit eigenlijk uitgelegd dat iemand een misdaad ongestraft kan plegen.
  • Achiel Devos

    1 jaar geleden
    Als het gaat om $ oliedollars $ worden principes netjes aan de kant geschoven.
  • Robert Swillen

    1 jaar geleden
    Dit zijn dan de Democraten van het Westen. Republikeinen zijn ook niet te vertrouwen , maar hun vorige leider gaan ze wel vervolgen. Europa zou hier beter hun lessen uit trekken.
  • Tanja Vos

    1 jaar geleden
    Goed nieuws voor Poetin. Een leider geniet immuniteit. Dus als hij iets aan een NAVO land doet mag Amerika hem niets aandoen? En de rest van de NAVO landen volgen Amerika toch. Dit lijkt me dezelfde redenering dus als Biden consequent is ziet het er mooi uit voor Rusland.
  • Theo Deweerdt

    1 jaar geleden
    Welke journalist stelt aan Biden nu de vraag waarom hij dit doet.