Turkse leger lijkt Koerdische doelwitten in Syrië en Noord-Irak te bombarderen, als vergelding voor aanslag in Istanboel

De Koerdische strijdkrachten in Syrië beschuldigen het Turkse leger ervan verschillende luchtaanvallen te hebben uitgevoerd op de Syrische stad Kobane. De aanvallen komen er dagen nadat Ankara de Koerdische PKK-beweging de schuld gaf van een bloedige aanslag in Istanboel.

"Kobane, de stad die de Islamitische Staat heeft verslagen, is het doelwit van bombardementen door de luchtmacht van de Turkse bezetting", verklaarde Farhad Shami, een woordvoerder van de Syrische Democratische Strijdkrachten (SDF, een gewapende coalitie die wordt gedomineerd door de Koerden). 

Intussen laat het Turkse ministerie van Defensie op Twitter weten dat het "tijd is voor vergeldingsacties". Op een foto bij het bericht is een opstijgend gevechtsvliegtuig te zien.

De SDF en de Turks-Koerdische afscheidingsbeweging PKK ontkennen elk verband met de aanslag in Istanboel waarbij vorige zondag zeker 6 doden en 81 gewonden werden gemeld

De aanvallen van het Turkse leger op SDF-doelwitten lijken zich niet te beperken tot Kobane, er worden ook bombardementen op andere bolwerken gemeld, in Syrië en Noord-Irak.

Meest gelezen