©  DBA

Inbrekers slaan toe in elf woningen in Hasselt

Hasselt
Marij Wyers

Inbrekers zijn vorig weekend op rooftocht geweest in Hasselt. Ze probeerden op elf plaatsen hun slag te slaan.

Bij de politie LRH liepen op vrijdagavond de eerste inbraakmeldingen binnen. In de Kleine Breemstraat werd het raam van een huis geforceerd. De bewoner merkt dit op en kon de inbrekers afschrikken. Die vluchtten waardoor er niets werd gestolen. In de Zwaluwstraat was vrijdagavond een inbraak bij afwezigheid van de bewoners. Een raam aan de achterkant werd geforceerd. Op het eerste gezicht was er niets weg.

Op de Kempische steenweg heeft het alarm inbrekers rond 1.30 uur zaterdagochtend verjaagd. Ze geraakten niet binnen. Even verderop werd een raam ingeslagen aan de achterzijde van het huis. De buit is niet bekend.

Op drie plaatsen op de Maastrichtersteenweg is via een raam ingebroken. Uit een appartement zijn juwelen en een gsm gestolen. Bij de buren zijn juwelen weg.

De daders zijn ook in de straten in de omgeving van de Maastrichtersteenweg geweest. In de Bosstraat werd ingebroken via het dakraam van een veranda. Daar is de buit van de daders niet bekend. In de Pietelbeekstraat werd niets gestolen door de inbrekers. Het doorzoeken van een huis in de Wolskestraat heeft de daders een horloge opgeleverd. Ze pleegden ook hier braak op een raam.

 maw

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer