Parlementslid Sander Loones (N-VA) gaf deze week een masterclass over wat je van een gedegen volksvertegenwoordiger mag verwachten.
Volledig scherm
PREMIUM
Parlementslid Sander Loones (N-VA) gaf deze week een masterclass over wat je van een gedegen volksvertegenwoordiger mag verwachten. © Belga

Slangen op maandag. In plaats van voor gerichte maatregelen heeft de regering altijd gekozen voor een goedgevulde hagelbuks. Iedereen moest meegenieten

Soms lijkt het parlement wel een verzameling aapjes, die niet meer doen dan op bevel op knopjes duwen. Verfrissend wanneer er dan eens een gorilla zoals N-VA-parlementslid Sander Loones blijkt tussen te zitten. Die gaf deze week een masterclass over wat je van een gedegen volksvertegenwoordiger mag verwachten. Tot twee keer toe bracht hij als oppositielid de regering-De Croo in verlegenheid, door hen te wijzen op fundamentele fouten in de begrotingsnota.

41 reacties

  • vanaeken jokke

    1 jaar geleden
    Mijnheer Quinart in regering Michel zakt het begrotingstekort VAN 108 % naar 104 %.NVA werd uit de regering gezet omdat Michel Beke en Rutten een niet bindend Marakech belangrijker vonden dan de regering.Daarna is de begroting op hol geslagen omdat open vld sinterklaas wilde spelen.
  • Jean-Marie Gijsen

    1 jaar geleden
    Senaat afschaffen. Dop in tijd beperken. Overbodige postjes afschaffen. Uittredingsvergoedingen afschaffen. Hoeveel brengt dat op ? Ik vergeet de nutteloze kosten van VDB nog. Simpele dingen kunnen zelfs niet verwezenlijkt worden. Wel iemand die de waarheid spreekt afblaffen. In de leer geweest bij die Hollander ?
  • Roger Declercq

    1 jaar geleden
    Ik lees hieronder dat er in 2024 veel gaat veranderen en dat de huidige regringspartijen enorme verliezen gaan leiden. Ik hoop het van harte, maar ik ben er niet zeker van. Er zijn teveel mensen die afhankelijk zijn van deze partijen. Een goede raad voor het VB: wees iets minder extreem, het zal jullie veel stemmen opbrengen.
  • Marc Baeyens

    1 jaar geleden
    De populistische rood-groene vivaldi-regering heeft vooral gezorgd om zo veel mogelijk zieltjes te winnen. Politieke spelletjes ten koste van een gezonde begroting.
  • Steven Van Camp

    1 jaar geleden
    Een treffende analyse, zoals steeds. Helaas is het de werkende burger en toekomstige generaties die de rekening krijgen van dit wanbeleid.