(Illustratiefoto)
Volledig scherm
(Illustratiefoto) © Getty Images

Vlaamse Scholierenkoepel vraagt bevriezing schoolkosten voor 2023, minister Weyts: “Gerichte keuzes maken”

UpdateDe energiecrisis en de digitalisering van het onderwijs jagen de schoolrekening van de leerlingen omhoog. Liefst 65 procent van de scholieren uit het secundair zag de kosten stijgen tegenover vorig schooljaar. De Scholierenkoepel adviseert daarom “een onmiddellijke bevriezing van de schoolkosten voor het kalenderjaar 2023". Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) reageert voorzichtig: “We schieten te hulp met extra middelen, maar dit gaat om belastinggeld en dus moeten we gerichte keuzes maken.”

7 reacties

  • Ann Verschueren

    1 jaar geleden
    Belgie is nu eenmaal het landje van én kinderbijslag (voor de nieuwste smartphone of afbetaling auto) , én gratis onderwijs , én , én , én. Vragen staat vrij niet? ...
  • Ann Verschueren

    1 jaar geleden
    Waarvoor dient de kinderbijslag vraag ik me dan af?
  • Mario Tersago

    1 jaar geleden
    Misschien aan de leraren vragen om elks enkele procenten van hun pensioen in te leveren en zo de burgers/belastingbetalers met kinderen, tegemoet te komen om de factuur te kunnen betalen? Men moet van een ander vaatje gaan tappen want de gewone werkmens, kan niet elke rekening blijven betalen. En de lonen en pensioenen van desbetreffende ambtenaren is tot op heden alleen maar gestegen.
  • Paul Verbeeck

    1 jaar geleden
    Geen nodeloze kosten laten doen door de scholen, als je ziet wat sommige scholen doen buiten de uren . Ze zouden beter het geld dat ze hier aan spenderen aan onderwijs spenderen , maar sommige scholen moeten naam en prestige hoog houden zeker .
  • Pieter Janssens

    1 jaar geleden
    Hou de schoolkosten af van het groeipakket en maak de scholen gratis, nu heeft mijn zoon een schoolreis naar Zwitserland en school vraagt 650€, leerkrachten hun reis inbegrepen want deze gaan gratis. Zo vraagt de school eind schooljaar naar waar de leerkrachten eens op vakantie willen in volgend schooljaar. Geef gewoon les en bespaar dit snoepreisje