Gemeentewerkers ruimen sneeuw in Kiev.
Volledig scherm
Gemeentewerkers ruimen sneeuw in Kiev. © Getty Images

Eerste sneeuw in Oekraïne terwijl Russen gasproductie aanvallen, WHO waarschuwt voor oorlogswinter die miljoenen mensenlevens bedreigt

In Oekraïne is de eerste sneeuw van het najaar gevallen, terwijl Rusland met nieuwe raketaanvallen de Oekraïense gasproductie probeert te ontwrichten. Volgens de gouverneur van Kiev kan het de komende periode erg koud worden, tot -10 graden. De Oekraïense regering probeert de bevolking gerust te stellen, maar de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft gewaarschuwd voor een oorlogswinter in Oekraïne die miljoenen mensenlevens bedreigt. “Deze winter wordt het een kwestie van overleven”, zei de directeur van WHO Europa, de Belg Hans Kluge.

26 reacties

  • geert Verschelde

    1 jaar geleden
    Bas-Henk Ramkema u schrijft dat we bijna alles uit zonne- en windenergie halen. Niets is minder waar . In onze productie van energie is de factor milieu-energie, zonne- en windenergie, slechts goed voor nog geen 10% van het totaal verbruik.
  • Danny Janssens

    1 jaar geleden
    De maat is nu wel meer dan vol. Dit gaat niet meer om politiek of geografie. Dit is doelbewust het doden van burgers. In deze heeft Oekraïne het recht zich te verdedigen. Geef hen de wapens die ze nodig hebben om die lafaard in het kremlin de genadeslag toe te brengen.
  • Christine Laevers

    1 jaar geleden
    Het Kremlin probeert zo de Oekraiense bevolking te breken, maar dat lukt nooit. Die mensen zijn zo gemotiveerd om de Russen te verslaan, dat wij vanuit onze comfortabele situatie dat nauwelijks kunnen begrijpen. Allerlei verwarmingshulp is trouwens onderweg. 4 maanden winter is ongeveer 120 dagen. Dat is te doen.
  • Jan Reunes

    1 jaar geleden
    Gooi die economische vluchtelingen hier zo vlug mogelijk buiten en vang in de plaats meer Oekrainers op, die verdienen echt opvang!
  • paul van gele

    1 jaar geleden
    WHO is zich aan het voorbereiden voor inzamelingsactie van gelden bij de Europeanen en hun lidstaten. Want de zakken van de bonzen moeten steeds goed gevuld blijven. Daarom verwittigen en bereiden ze zich nu al goed voor.