radio2

Handelaars Halle betalen parkeergeld terug aan klanten uit protest: "Heel wat handelaars hebben het moeilijk"

De handelaars in Halle betalen het parkeergeld van klanten terug in de maand december. Zelf noemen ze het een parkeerstunt uit protest nadat ze gevraagd hadden om parkeren in de stad gratis te maken tijdens de winterperiode. Het stadsbestuur ging niet in op die vraag. De voorzitster van de Verenigde Handelaars Halle, Anke Van Rossem, betreurt dat ze niet gehoord worden. Daarom lanceren ze een munt ter waarde van 2 euro die klanten krijgen als ze hun parkeerbewijs laten zien. 

Om de lokale middenstand in Halle een boost te geven tijdens de winterperiode wilden de handelaars zes maanden gratis parking in het stadscentrum. De verslagenheid was echter groot toen de stad eerder deze week bekend maakte dat ze niet zouden ingaan op hun wens. Volgens het stadsbestuur zou gratis parking verschaffen geen oplossing zijn van het probleem. De Verenigde Handelaars Halle stelde het er niet bij te laten en kondigde acties aan. 

Gisterenavond was het al zover. Een delegatie van de Verenigde Handelaars Halle trok naar de gemeenteraad om een actie aan te kondigen. “We hebben een parkeermunt in het leven geroepen om de mensen te voorzien van een zorgeloos shopmoment”, zegt de voorzitster van de Verenigde Handelaars Halle, Anke Van Rossem. “De munt kunnen ze omruilen bij de handelaar voor een korting te krijgen. Daarmee is hun parkeergeld terugbetaald." De actie met de parkeermunt geldt de hele maand december.

radio2

We zullen blijven vechten voor een mooie en gezellige binnenstad

Anke Van Rossem, voorzitter van Verenigde Handelaars Halle

De handelaars trekken aan de alarmbel omdat de economische situatie er op dit moment voor hun niet goed uitziet, zeggen ze. "Heel wat handelaars in de stad hebben het moeilijk, en deel gaat zelfs noodgedwongen moeten sluiten", zegt Van Rossem. "De stad toont wel begrip voor de situatie, maar daar blijft het dan ook bij. We kunnen niet akkoord gaan dat er niets gedaan wordt voor de handelaars en we zullen blijven vechten voor een mooie en gezellige binnenstad, en daar horen de winkels bij."

Meest gelezen