© BELGAIMAGE

Daarom zijn de Amerikanen zo boos op eigenzinnige Melania Trump

Alsof we nog niet genoeg betalen voor de veelvuldige golfpartijtjes van de de president, kost ook de First Lady ons handenvol geld. Dat is de algemene teneur bij de mensen die het stilaan beu zijn dat Melania Trump en haar zoon Barron nog steeds in New York wonen en dat hun beveiliging elke week nog een miljoen dollar extra zou kosten bovenop de beveiligingskosten van de president zelf.

nkdr

Bijna honderdduizend mensen hebben een petitie getekend waarin ze aangeven dat het hoog tijd wordt dat Melania Trump en haar zoon Barron mee in het Witte Huis komen wonen of dat ze de veiligheidsdiensten die hen nu dag in dag uit bewaken in New York zelf moeten betalen.

Het werd vorige maand bevestigd dat Melania en Barron nog tot de zomer in New York zullen blijven, zodat Barron er zijn schooljaar kan afmaken. Een begrijpelijke reden, maar de kosten voor hun beveiliging lopen op tot wel 150.000 dollar per dag. En dat begint voor veel Amerikanen stilaan te veel te worden.

© Photo News

“De belastingbetaler betaalt een buitensporig bedrag voor de beveiliging van de First Lady in Trump Tower, in New York. Wat de nationale schuld betreft, heeft deze uitgave geen enkel positief resultaat voor de natie en moet ze dus niet gesubsidieerd worden”, zo luidt de petitie.

De petitie heeft ook heel wat reacties uitgelokt bij de ondertekenaars. “Als ze kiest om apart van haar echtgenoot te wonen, dan moet de Amerikaanse belastingbetaler die rekening niet dragen. Ze kunnen het zich veroorloven om te betalen voor de extravagantie van het apart wonen. De belastingbetaler heeft een perfect acceptabel huis voor hen voorzien dat aan de noden van elke vorige president heeft kunnen voldoen”, schrijft Jodi Quesnell uit Wyoming.

“In het Witte Huis wonen is wat je doet als je getrouwd bent met de president”, schrijft Sheila Forsyth. “Het belastinggeld dat bespaard wordt door deze extra kosten te elimineren kan gebruikt wordt om jonge inwoners te voeden. Waarom wordt ons belastinggeld gespendeerd aan mensen die al meer dan hun eerlijke deel gekregen hebben?”

En Lyn Siegel houdt het kort: “Elke First Lady heeft in het Witte Huis gewoond. We betalen genoeg voor de golfpartijtjes van Trump.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer