© EPA

Jaar na Panama Papers: “BBI werkt performanter dan ooit”

Recente resultaten tonen aan dat de Bijzondere Belastingsinspectie performanter werkt dan ooit. Dat zegt minister van Financiën Johan Van Overtveldt (N-VA) in een reactie op de doortocht van het Rekenhof dinsdag in de bijzondere commissie Panama Papers in de Kamer.

Volgens een rapport van het Rekenhof zijn slechts 44 van de 108 aanbevelingen van de parlementaire onderzoekscommissie rond grote fiscale fraude acht jaar later uitgevoerd.

Uitspraken doen over het beleid en de resultaten van de vorige regeringen op het vlak van fraudebestrijding wil minister Van Overtveldt niet. “Maar uit recente resultaten blijkt dat de BBI performanter is dan ooit tevoren”. Hij merkt op dat een recordaantal dossiers wordt verwerkt, voor grotere bedragen en met hogere reële inningen.

“Dat is mede het gevolg van honderd nieuwe personeelsleden bij de BBI en een pakket van tientallen nieuwe antifraudemaatregelen. Ondertussen werd ook de samenwerking met Justitie versterkt. Zo worden er nu dubbel zoveel fiscale experten ter beschikking gesteld van Justitie”, aldus Van Overtveldt.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer