Het aanbod aan tariefformules neemt in ons land sterk af.
Volledig scherm
PREMIUM
Het aanbod aan tariefformules neemt in ons land sterk af. © Getty Images

The winner takes it all: grootste energieleveranciers halen steeds meer klanten binnen, kleintjes krimpen of voeren klantenstop in. Wat betekent dat voor u?

De energiecrisis zorgt voor een kaalpluk in het aanbod van energieleveranciers. Het aantal tariefformules is met meer dan de helft gezakt en de grote leveranciers nemen steeds meer marktaandeel in, ten nadele van de kleintjes. En de consument? “Hoe minder spelers op de markt, hoe nadeliger voor de klant.”

20 reacties

  • Leopold Vanhoof

    1 jaar geleden
    En als de kleintjes weg zijn verhogen de groten de prijzen. Ben al jaren klant tot grote tevredenheid bij Ecopower die grotendeels zelf hun elektriciteit maken
  • Gilbert Geldof

    1 jaar geleden
    In tegenstelling met velen heb ik tot op heden nog geen klagen gehad met Mega. Vorige maand was de jaarlijkse afrekening van gas en elektriciteit. Elektriciteit moest ik een stukske bijleggen en gas kreeg ik redelijk wat terug. Hetgeen ik moest betalen ging op een vroegere dag worden gedomicilieerd worden dan de terugbetaling. Maar zelfs voor die dag stond het resterende bedrag (teruggave gas min opleg elektr) netjes op de rekening. Als het goed is mag het ook gezegd worden.
  • PETER Vandaele

    1 jaar geleden
    Best 1 van de drie grootste leveranciers nemen. Neem je een kleinere let dan op dat ze zelf energie produceren zoals Engine, Luminus, Eneco. De andere moeten hun energie aankopen en verkopen met winst. Betaal liever op jaarbasis 200-300€ meer bij een grote leverancier, maar ben dan toch gerust.
  • Raymonda VandenBroele

    1 jaar geleden
    België had alles in eigen bezit maar hebben alles verkocht aan Frankrijk en zijn nu tot de bedelstaf veroordeeld .
  • guy claeys

    1 jaar geleden
    Nationaliseren, zo simpel is het