©  rr

Duitse hulpverlener die al meer dan vier jaar werd vastgehouden in Sahel vrijgelaten

De 63-jarige Duitse humanitair hulpverlener Jörg Lange, die in april 2018 werd ontvoerd en sindsdien vastgehouden wordt in de Sahel, is vrij. Dat maakt zijn werkgever, de ngo Help, zaterdag bekend.

gjs
Bron: BELGA

“We zijn zeer opgelucht en erkentelijk dat onze collega, Jörg Lange, na meer dan 4,5 jaar naar zijn familie kan terugkeren”, aldus de directeur-generaal van Help, Bianca Kaltschmitt. Ze dankte alle personen die hebben bijgedragen tot zijn vrijlating, “in het bijzonder de crisiscel van het ministerie van Buitenlandse Zaken, de politie en de autoriteiten en vrienden in Mali, Niger en de omringende landen”.

Volgens Der spiegel werkte de Marokkaanse geheime dienst mee aan zijn vrijlating. Er zou losgeld gevraagd zijn door de organisatie die hem vasthield -Etat islamique dans le Grand Sahara (EIGS)- maar het is niet duidelijk of er geld werd betaald.

Lange bevindt zich volgens Duitse media in de ambassade in Bamako (Mali) en zal zo snel mogelijk naar Duitsland gebracht worden.

De man is getrouwd en heeft vier kinderen. De afgelopen jaren schreef hij vanuit zijn gevangenschap regelmatig brieven naar hen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer