© DBA

Forum der Joodse Organisaties: “Gaan akkoord rond onverdoofd slachten goed bestuderen”

“We hebben kennis genomen van het rapport van bemiddelaar Vanthemsche. We gaan dat nu goed bestuderen”, zegt Pinkas Kornfeld, ondervoorzitter van het Forum der Joodse Organisaties in een eerste reactie op het akkoord rond het onverdoofd slachten. Kornfeld bevestigt wel dat het bedwelmd slachten van dieren onverenigbaar is met de joodse rituele slacht. “Maar we moeten eerst het rapport goed lezen”, zegt hij aan Belga.

Volgens bemiddelaar Vanthemsche zou het bereikte compromis niet aanvaard worden door de joodse gemeenschap. Zij vinden het verdoofd slachten onverenigbaar met de joodse rituele slacht of ‘Sjechita’. Dat heeft de gemeenschap in de discussie ook steeds benadrukt.

Pinkas Kornfeld van het Forum der Joodse Organisaties bevestigt dat daar een knoop blijft. Maar het akkoord afschieten, wil hij (nog) niet doen. “Ik kan daar nu nog geen uitspraken over doen. We hebben nu kennis genomen van het rapport. We moeten dat grondig bestuderen. In ieder akkoord zijn er mogelijkheden”, klinkt het voorzichtig.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer