Illustratiefoto
Volledig scherm
Illustratiefoto © pkm

Forse stijging van aantal weekendongevallen in provincie Antwerpen

Provincie AntwerpenDe eerste negen maanden van dit jaar zijn er tijdens de weekendnachten in de provincie Antwerpen 327 ongevallen gebeurd. Dat zijn er 110 meer dan in de dezelfde periode vorig jaar, of een stijging met 51 procent. “Er gebeurden helaas weer evenveel ongevallen als voor de pandemie. Ook het aantal doden en (zwaar)gewonden steeg opnieuw”, zei Antwerps gouverneur Cathy Berx zaterdag bij de voorstelling van de WODCA-resultaten.

  1.  Meubelverkoper die zich voordeed als ‘Italiaanse adonis’ op Tinder vrijgesproken van verkrachting: “Slachtoffer had blinddoek meermaals kunnen afdoen”
    PREMIUM
    UPDATE

    Meubelver­ko­per die zich voordeed als ‘Italiaanse adonis’ op Tinder vrijgespro­ken van verkrach­ting: “Slachtof­fer had blinddoek meermaals kunnen afdoen”

    Een 47-jarige Marokkaanse man uit het Antwerpse is vrijgesproken voor de verkrachting van een 46-jarige vrouw die hij op Tinder had leren kennen. Zij dacht dat ze met een aantrekkelijke Italiaanse zakenman - 1m89, fitness, salsa, vrijgezel - had afgesproken, afgaande op zijn gespierde profielfoto. Hun ontmoeting, geïnspireerd op Fifty Shades of Grey, onthulde de ware identiteit van haar mysterieuze date. De aanklager had twee jaar celstraf gevorderd omdat de man een list had gebruikt voor de seksdate. De rechtbank zag dat dus anders.
    Antwerpen
  2. Zaak van Tsjetsjeens koppel dat terreur wou zaaien in Joodse buurt en homobar in Antwerpen uitgesteld: “Dossier nog niet volledig doorgenomen”
    PREMIUM

    Zaak van Tsjet­sjeens koppel dat terreur wou zaaien in Joodse buurt en homobar in Antwerpen uitgesteld: “Dossier nog niet volledig doorgeno­men”

    De Joodse buurt en een homobar in Antwerpen. Daar wilden een Tsjetsjeense man uit Menen samen met z’n vrouw een aanslag te plegen. Via Telegram legde Abubakar S. (26) contacten om oorlogswapens te kunnen aankopen. Wat hij echter niet wist, was dat hij met een politie-infiltrant aan het praten was. Door de undercoveragent kon het federaal parket het koppel en drie anderen maandag voor de correctionele rechtbank in Brugge brengen. Al werd de behandeling echter met een maand uitgesteld.
    Antwerpen