©  REUTERS

DISCUSSIE. Hackerscollectief Play eist cyberaanval op: moeten overheden losgeld betalen?

Hackerscollectief Play heeft de grootschalige cyberaanval op het computersysteem van de stad Antwerpen opgeëist. De hackers dreigen ermee over een week gestolen alle data en persoonlijke gegevens te lossen als de stad geen geld betaalt.

Saar Van Olmen

LEES OOK. Hackerscollectief Play eist cyberaanval op en eist losgeld van stad Antwerpen: “Het gaat om enorm veel persoonlijke data”

Play dreigt ermee tal van privépersoonsgegevens te lekken als de stad Antwerpen voor 19 december geen losgeld betaalt. Het gaat om 557 gigabyte aan data gestolen van de stad Antwerpen, gaande van “persoonlijke informatie, paspoorten, identiteitskaarten, financiële documenten en veel andere data”, zo staat te lezen.

“Onze experts werken dag en nacht, in nauwe samenwerking met de gerechtelijke diensten, om de gevolgen van de cyberaanval te onderzoeken en op te lossen”, zo stelt het kabinet van burgemeester Bart De Wever in een reactie. “Het beschermen van gevoelige gegevens staat daarbij uiteraard voorop. Het spreekt voor zich dat wij daar om veiligheidsredenen geen details over vrij kunnen geven.”

De stad Antwerpen vreest dat de hinder nog weken kan aanhouden.

LEES OOK:

Moet de stad Antwerpen losgeld betalen voor data waarvan we eigenlijk nog niet weten wat de inhoud is? En vind jij dat overheden überhaupt losgeld zouden moeten betalen voor cyberaanvallen?

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER