Gemeente Dessel

Kerstinzameling luiers in Balen, Dessel, Mol en Retie om tekort bij kwetsbare gezinnen weg te werken

Tijdens de eindejaarsperiode kan je in Balen, Dessel, Mol en Retie luiers onder een kerstboom van de gemeente komen leggen. In de gemeenten staan er al een tijdje op verschillende plaatsen luierboxen maar dat is niet voldoende om luiers in te zamelen. Die kosten veel geld en kwetsbare gezinnen hebben daar vaak niet genoeg middelen voor.

Om kwetsbare gezinnen te helpen met luiers, doen de gemeenten Balen, Dessel, Mol en Retie tot en met 6 januari een speciale kerstinzameling. Je kan er luiers onder een kerstboom komen leggen.

In de gemeenten staan nu al op verschillende plaatsen luierboxen waar je luieroverschotten of aangekochte luiers kan schenken. "We zijn er natuurlijk heel blij mee maar het is niet voldoende. Daarom doen we deze kerstboomactie. Zo kunnen de mensen hun warm hart tonen," zegt Lore Vleugels van het Huis van het Kind in Dessel. "Luiers nemen een serieuze hap uit het budget van kwetsbare gezinnen. Ze moeten dan besparen op pampers of andere dingen en dat is natuurlijk niet goed". Er is vooral een tekort aan de grotere maten 5 en 6. 

Nood is groot

De ingezamelde luiers worden verkocht in een pakket van 25 stuks voor 1 euro. Met de opbrengst worden dan opnieuw pampers aangekocht. In elke gemeente is er een verkooppunt. "De nood is groot, we hebben in bijvoorbeeld in november zo'n 170 pakketten verkocht en Dessel is een kleine gemeente van ruim 9.000 inwoners." 

De kerstbomen van de eindejaarsactie staan in elke gemeente op een bepaalde plek, in Dessel is dat bijvoorbeeld het administratief centrum "De Plaetse". 

Meest gelezen