Roger Vangheluwe
Volledig scherm
PREMIUM
Roger Vangheluwe © HLN/BELGA

COLUMN. Nog steeds houdt Roger Vangheluwe zich schuil in het verborgene, maar ook op 86 geeft hem dat geen recht op het vergetene en het vergevene

Walging was het, dat wat columnist Jan Segers gisteren voelde opkomen bij het opgedoken beeld van de oude Roger Vangheluwe in zijn Franse abdij. “Nog steeds houdt Vangheluwe zich schuil in het verborgene, maar ook op 86-jarige leeftijd geeft hem dat geen recht op het vergetene en het vergevene. Kindermisbruik is geen zaakje dat je in der minne regelt in een tête-à-tête van bisschop tot God”

20 reacties

  • Eddy DESMET

    8 maanden geleden
    De Kerk is blijkbaar "de tempel der hypocrisie" ... Dat de kerken leeglopen, hoeft niemand te verbazen. De figuranten hebben het enkel en alleen aan zichzelf te danken. "Witgekalkte graven" noemde Jezus de farizeeërs. Wanneer ik passages lees over de farizeeërs, kan ik niet nalaten het woord "farizeeërs" te vervangen door "geestelijken". Er is namelijk zoveel gelijkenis... Hypocrisie ten top ! Ik vrees dat de misbruiken in de Kerk die aan het licht kwamen, slechts het topje van de ijsberg zijn.
  • Chris Hom

    8 maanden geleden
    Gruweiijk kindermisbruik door de "(beschermde) steunpilaren van de katholieke kerk" is een misdaad maw deze geweldplegers moeten gestraft worden.
  • rony lauwers

    8 maanden geleden
    Geen enkele godsdienst heeft een echte meerwaarde. Voor mij blijft het bijgeloof, misbruikt door slimmeriken die er alleen maar macht en onderdrukking willen mee uitoefenen...
  • eli bosch

    1 jaar geleden
    Eens gaan biechten en alle zonden zijn vergeven. Als kind van zeven jaar op een katholieke school maakten ze ons dat wijs en stelde ik mij bij die regel toen al vragen. 50 jaar laten zie ik in dat ik terecht kritisch ben geweest. Als zelfs een kind het al door heeft. Maar blijkbaar blijft hij er in geloven dat alle zonden worden vergeven. Het feit dat hij nog steeds op vrije voeten is, is voor hem een bevestiging. Het parket is zo rot of een ei.
  • Rene Dildick

    1 jaar geleden
    Die heeft zich toch flink weg kunnen moffelen en een goed pensioen er boven op. Ze moesten hem net zoals ieder een behoorlijke straf geven, maar ja, de verjaring. Maar de feiten blijven toch wat ze geweest zijn.