Foto van Guinness World Records

Afshin (20) is met zijn 65,24 centimeter officieel de kleinste man ter wereld

De Iraniër Afshin Esmaeil Ghaderzadeh (20) is volgens de metingen van Guinness World Records officieel de kleinste man ter wereld. Met een lengte van 65,24 centimeter is hij 7 centimeter korter dan de vorige titelhouder, een 36-jarige Colombiaan. 

Afshin Esmaeil Ghaderzadeh mag zich vanaf vandaag officieel de kleinste mens ter wereld noemen. Afshin is 20 jaar oud en komt uit het noordoosten van Iran. Hij is 65,24 centimeter groot. Daarmee is hij 7 centimeter kleiner dan zijn voorganger, de 36-jarige Colombiaan Edward Niño Hernandez. 

Door zijn lengte kan Afshin niet naar school gaan zoals zijn leeftijdgenoten. Hij heeft ook veel moeilijkheden met lezen en schrijven. Samen met zijn vriend is hij wel een Instagramaccount gestart. Hij hoopt om dankzij zijn status als recordhouder enige bekendheid (en ook wat extra inkomsten) te verwerven om zijn familie te kunnen onderhouden. Zijn familie heeft het niet echt breed. 

"Ik hou van de aandacht die ik van mensen krijg. Het zorgt ervoor dat ik me speciaal voel", zegt hij. "Maar mijn droom is om mijn ouders te kunnen ondersteunen. Deze wereldwijde erkenning helpt me hopelijk om dat te bereiken."

BEKIJK - De kortste man ter wereld Afshin Esmaeil Ghaderzadeh:

Meest gelezen