Vluchtelingen slapen in tentjes.
Volledig scherm
PREMIUM
Vluchtelingen slapen in tentjes. © HLN

ONZE OPINIE. “80% van de Oekraïense vluchtelingen werkt in Nederland. Niet in België. Een uitdaging, maar vooral een kans”

“Zuhal Demir kan chargeren over vluchtelingen, maar ze opvangen? Nee, dat is federale materie. Net zoals kerncentrales, maar dat was dan weer geen probleem. Vlaanderen organiseerde nochtans succesvol de opvang voor Oekraïense vluchtelingen. Waar het wél schort, is ze aan het werk helpen. 80% van de Oekraïense vluchtelingen in Nederland is aan het werk. Daar zijn wij nog lang niet”, schrijft politiek journalist Isolde Van den Eynde.

45 reacties

  • eli bosch

    1 jaar geleden
    En hoeveel jaar gaan zij moeten werken voor hun pensioen? Allemaal larie en apenkool. Ze krijgen nu al alles gratis zonder hier ooit gewerkt te hebben dus pensioen volgt ook wel.
  • Geert Peeters

    1 jaar geleden
    Het probleem is dat, eenmaal geregulariseerd als vluchteling, deze mensen dezelfde sociale rechten krijgen als de Belgische burger zonder ooit maar 1 cent te hebben moeten bijdragen. Ze vluchten voor onrecht (en dikwijls armoede) in eigen land en komen terecht in het land van melk en honing, met een brede waaier aan sociale rechten en uitkeringen allerhande. Afschaffen van die rechten voor asielzoekers betekent dat zulke rechten ook worden afgeschaft voor de Belgische burger. Aanpassen dus.
  • Peter Bosmans

    1 jaar geleden
    Het grote probleem hier is het sociale pamperbeleid met het en en en krijgen verhaal. Tijd om een sociaal volwassenenbeleid te voeren en mensen in evenredigheid sociale taken te geven onder de vorm van burgerdienst. Beperk ook de sociale energieleverancier maar verplicht verhuurders in eerste instantie om woningen te isoleren en geef hen daarbij geen subsidies maar renteloze leningen.
  • Louise Mertens

    1 jaar geleden
    Geweldig als je meteen getraumatiseerd aan het werk gaat.Begrijpelijk dat ze even tot rust komen alvorens aan de slag te gaan. Andere vluchtelingen, die niet uit oorlogsgebied komen, kijken en wachten op Godot!Die zouden net zo goed na een tijdje aan de slag moeten/kunnen.
  • Carl Peeters

    1 jaar geleden
    Hier in België krijgen ze niets voor elkaar. Hier zijn de bewindslieden gewoon graaiers.