©  Koen Luts

BMW brandt uit op E313 in Hasselt: “Plots kwam er rook uit de motorkap”

Hasselt -

Op de E313 in Hasselt is vrijdag rond 16.30 uur een BMW volledig uitgebrand. De snelweg was ruim een halfuur volledig afgesloten, wat voor een loodzware avondspits zorgde.

Koen Luts

Een man uit Beringen en zijn dochter reden om 16.30 uur op de E313 richting Hasselt. “Ik ging mijn andere dochter op school ophalen, omdat de bus van De Lijn niet reed”, vertelt de man. “Net voor de afrit Hasselt-West kwam er plots rook uit mijn motorkap. Ik zette me meteen op de pechstrook en stapte samen met mijn dochter uit. In een mum van tijd ontstond er een groot vuur en brandde mijn auto helemaal uit. De BMW was nog maar twee jaar oud. We zijn vooral blij dat we niet gewond zijn geraakt. We hebben een familielid gebeld. Hij zal ons en mijn andere dochter oppikken.”

©  112MeldingenLimburg

©  Koen Luts

Poederblussers

De BMW stond al in lichterlaaie toen acht brandweermannen van de hulpverleningszone Zuid-West Limburg arriveerden. “Gelukkig hadden de weggebruikers zoals het hoort een reddingsstrook voorzien, zodat wij en de wegpolitie vlot door de file konden rijden”, zegt officier Bert Thijs.

“Minder positief was dat er al heel wat automobilisten waren gestopt om te helpen blussen. Er lag een tiental brandblussers langs het wrak. Zelfs bestuurders die in de richting van Lummen reden, stopten en staken de weg over om te helpen. Dat zorgde voor extra fileleed en vooral gevaarlijke situaties. Als een voertuig volledig in brand staat, kan je beter gewoon verder rijden. Blussen met een poederblusser heeft dan weinig zin, en het is ook gevaarlijk.”

Zware file

“We waren snel ter plaatse, maar we konden niet verhinderen dat het voertuig helemaal uitbrandde”, zegt Thijs. “De wegpolitie heeft meteen de E313 in de richting van Hasselt volledig afgesloten voor alle verkeer, omdat er veel rook op de weg hing. Om 17.15 uur werd het linkerrijvak weer opengesteld.” Een uur later was de hele weg opnieuw vrijgemaakt.

Omdat de E313 zo lang werd afgesloten, was er zware verkeershinder in de richting van Luik. Ook in de richting van het Klaverblad ontstond een grote file. Het verkeer zat daar dan ook helemaal vast. De omliggende gewestwegen konden het verkeer eveneens niet slikken, omdat heel wat weggebruikers de autosnelweg verlieten en alternatieve wegen gebruikten. 

©  112MeldingenLimburg

©  Koen Luts

©  Koen Luts

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer