Gentenaars kiezen Mathias De Clercq als burgemeester in nieuwe peiling

© BLG

Mathias De Clercq (Open VLD) wordt de nieuwe burgemeester van Gent. Toch als de Gentenaars op dit moment konden gaan stemmen, blijkt uit een nieuwe peiling van VTM en Het Laatste Nieuws. Het kartel SP.A/Groen verliest zes procent.

Guy Stevens

Populair was hij altijd al, maar nu lijkt Mathias De Clercq ook echt een gooi te kunnen doen naar het burgemeesterschap. Bijna een op de drie Gentenaars zou voor hem kiezen als er vandaag verkiezingen zouden zijn in de stad. Ruddy Coddens (SP.A) kwam aan 18 procent en Elke Decruynaere (Groen) haalt 17 procent.

Ook de partij van De Clercq, Open VLD, gaat zichtbaar vooruit. Ze komt op 22,5 procent. Dat is wel nog steeds heel ver achter het Gentse kartel SP.A/Groen, dat 6 procent verliest en afklokt op 38,8 procent. De op twee na grootste partij is N-VA met 17,2 procent.

De peiling werd telefonisch afgenomen door onderzoeksbureau Ipsos bij 600 stemgerechtigde inwoners van de stad Gent van 6 maart tot en met 17 maart 2017. De maximale foutenmarge, voor een percentage van 50% en een vertrouwensgraad van 95% is +-­ 4 punten.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen