Het ongeval gebeurde aan de bushalte ter hoogte van de Gamma op de Provinciebaan. © RR

Jongetje (3) overleden en moeder (38) zwaargewond na aanrijding bij het oversteken

Velzeke -

Een driejarig kind is overleden nadat het zondag om 17.45 uur samen met zijn moeder (38) aangereden werd door een wagen op de Provinciebaan in Velzeke (Zottegem). Beiden werden naar het UZ in Gent overgebracht, waar het driejarige kind na enkele uren overleed aan zijn verwondingen. De moeder raakte zwaargewond.

Eric De Pessemier

Het ongeluk gebeurde ter hoogte van de bushalte aan de Gamma op de Provinciebaan. Moeder en kind waren net van de bus afgestapt en staken achter de bus de Provinciebaan over. Zij werden door een tegenligger gegrepen. De gewestweg werd er afgesloten.

“Momenteel onderzoekt de politie van de zone Zottegem/Herzele/Sint-Lievens-Houtem de omstandigheden waarin het ongeluk kon gebeuren”, vertelde burgemeester Evelien De Both (N-VA) zondagavond. “Ondertussen is het in het Zottegemse overal spiegelglad. Of die gladheid mee de oorzaak is van het ongeluk wordt onderzocht. De bestuurder van het voertuig legde een negatieve ademtest af. Een verkeersdeskundige van het parket Oost-Vlaanderen komt ter plaatse om de precieze omstandigheden van het ongeluk te onderzoeken.”

Maandagochtend is het niet langer glad, maar over de omstandigheden van het dodelijke ongeval bestaat nog geen duidelijkheid.

. (Lees verder na de foto)

In april 2017 verongelukte een 15-jarige Zottegemnaar nadat hij aan dezelfde bushalte afstapte en de Provinciebaan overstak. © edp

De 15-jarige Gabriël Mbuku uit Zottegem werd er aangereden nadat hij van de bus was afgestapt en de gewestweg overstak. De jongen bezweek drie dagen later aan zijn verwondingen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer