Robby Brouwers

Jogger legt pakkend tafereel vast van verdronken vos in ijskoude jachthaven in Lier

In Lier heeft een jogger een opmerkelijke foto van een verdronken vos in de jachthaven vastgelegd. "Wellicht vond het vosje alleen daar nog water en geraakte het er niet meer uit."

Robby Brouwers trok zondagochtend de vrieskou in om te gaan joggen langs de Nete en het Netekanaal in Lier. Ter hoogte van de jachthaven spotte hij een vosje, drijvend in het ijskoude water. "Wellicht had het door de vrieskou alleen nog daar water gevonden om te drinken, is het in het water gevallen en er niet meer uitgeraakt", denkt Robby. "Er is een betonnen rand aan de oever en die is toch zo'n 30 centimeter hoog." Ook al vond hij het triest om te zien, toch leverde het een haast feeëriek beeld op. "Jammer genoeg eist de natuur ook zijn tol in deze koude dagen", schreef hij erbij op sociale media. 

Hij had het dier liever nog kunnen redden, zegt hij nog. "Ik heb toch even gekeken of er echt geen beweging meer inzat. Het lag maar een meter of zo van de kant", vertelt hij. "Mocht er nog leven inzitten, dan had ik een tak gezocht om het eruit te halen. Helaas was het al te laat. Anders had ik Natuurpunt of zo nog wel gebeld om te vragen waar ik ermee naartoe kon."

Robby Brouwers

Meest gelezen