Foto: cottonbro studio via pexels

Mechelen verbiedt knallende bommetjes: "Voetzoekers zijn een rage bij jongeren"

De stad Mechelen verbiedt het bezit en gebruik van bommetjes in het openbaar. Volgens de burgemeester veroorzaken die overlast op verschillende plaatsen in de stad. Er zijn GAS-boetes voorzien tot 350 euro.

Het Mechelse stadsbestuur is de overlast door knallende bommetjes beu. Daarom komt er een verbod op het gebruik en bezit van die knallers in de periode van 1 november tot en met 31 januari. "Bommetjes afsteken is bovendien bijzonder onveilig. Het legt ook een vermijdbare druk op onze hulpdiensten”, zegt Mechels burgemeester Alexander Vandersmissen (Open VLD). 

De politie zal vuurwerk, carbuurkanonnen, feestgeschut, voetzoekers, thunderflashes, knal- en rookbussen of andere voorwerpen in beslag nemen en vernietigen. GAS-boetes kunnen oplopen tot 350 euro.

Voetzoekers populair bij jongeren

Vanuit verschillende Mechelse buurten komen er de laatste weken meldingen van luide knallen. De stad spreekt van een nieuwe rage onder jongeren om voetzoekers, thunderflashes en andere bommetjes te laten knallen. “Op zich allemaal geen illegaal vuurwerk, maar de knallen zijn natuurlijk bijzonder hinderlijk voor mens en dier in onze wijken, zeker ’s avonds en ’s nachts”, zegt burgemeester Vandersmissen.

Voor de nacht van oud op nieuw is er in Mechelen een uitzondering gemaakt. Het verbod op bommetjes geldt niet tussen 31 december vanaf 23 uur tot 1 januari om 1 uur van het daaropvolgende jaar.

Meest gelezen