© ATV

De Lijn hervat normale dienstregeling van trams in Antwerpen: tekort aan chauffeurs zo goed als weggewerkt

De trams in Antwerpen zullen vanaf 9 januari weer volgens de normale dienstregeling rijden. Ook tramlijn 12, tussen het stadscentrum en het Sportpaleis, wordt na zowat anderhalf jaar heropgestart. Dat heeft de Vlaamse openbaarvervoermaatschappij De Lijn dinsdag aangekondigd.

gjs
Bron: BELGA

Begin november schroefde De Lijn de frequentie van een zestal tramlijnen terug in Antwerpen. Trams reden bijvoorbeeld nog maar om het kwartier in de daluren in plaats van om de tien minuten.

De beslissing had te maken met een tekort aan chauffeurs, waardoor er elke dag wel ritten onverwacht wegvielen. Door de frequentie te verlagen, zou de betrouwbaarheid van de dienstverlening verbeteren, klonk het, omdat reizigers dan minder vaak voor onverwachte verrassingen zouden komen te staan.

Tekort weggewerkt

Ondertussen is het chauffeurstekort zo goed als weggewerkt in Antwerpen, dat een van de moeilijkste regio’s is om personeel te vinden. Dat komt onder meer door de concurrentie met de haven, waar werknemers vaak beter betaald worden.

Vanaf 9 januari zullen de trams daardoor weer volgens de normale dienstregeling rijden, zo zei Ann Schoubs, directeur-generaal van De Lijn, tijdens een persconferentie in Mechelen. Dan wordt ook tramlijn 12 (Schijnpoort - Centraal Station) heropgestart. Die lijn was in de zomer van 2021 een jaar stilgelegd voor vernieuwingswerken, maar werd door het personeelstekort ook na die werken nog niet opnieuw in gebruik genomen.

Tijdens de kerstvakantie rijden de trams in Antwerpen volgens de vakantiedienstregeling.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Bekijk meer ATV