Viroloog Steven Van Gucht (rechts) vindt dat Europa geen inreisverbod hoeft in te stellen voor Chinese toeristen en reizigers.
Volledig scherm
PREMIUM
Viroloog Steven Van Gucht (rechts) vindt dat Europa geen inreisverbod hoeft in te stellen voor Chinese toeristen en reizigers. © Reuters/Belga

Moet België negatieve coronatest eisen van Chinese toeristen zoals VS en Italië?

Chinezen mogen vanaf 8 januari weer naar Europa reizen. De burgemeester van Brugge pleit voor een inreisverbod, omdat China met een coronagolf kampt. Is dat nodig? Viroloog Steven Van Gucht legt uit. “De impact is daar veel groter. Ze hebben nog nooit een grote golf meegemaakt - wij zitten intussen aan golf negen.”

256 reacties

  • Anny Antonissen

    1 jaar geleden
    We gaan weer te laat zijn met alles....? We zijn niet allemaal goed beschermd....dus op naar de volgende coronagolf met zieke en dode.... Waarom weer anders doen..... In Spanje Italië Moeten ze een Corona attest hebben..... Aub bescherm ons..... Laat ze niet binnen zonderattest....
  • Ilona Maenhout

    1 jaar geleden
    Het is precies een slechte grap...een Déja-vu en te belachelijk voor woorden. Als dit geen voer is voor "complotdenkers"dan weet ik het ook niet meer...we hebben weer wat tegoed!
  • Maggy de Caluwe

    1 jaar geleden
    Ik geef de burgemeester van Brugge volledig gelijk !!! Of we zitten terug zoals Corona 2020 ……….geen chinezen op de vlieger en ook geen chinezen toelaten in ons land !!!
  • Sonja VanDeWiele

    1 jaar geleden
    Als VPK in een WZC vraag ik me af wat n effect dit gaat geven onder ouderen en zwakkeren als corona opflakkert en evt. nieuwe varianten worden binnen gesmokkeld . De piek van het griepvirus is nog te verwachten, huisartsen zijn al overbelast, in de ZH is het reeds een overrompeling. Wie zal de evt zieke Chinezen opvangen? N vreemde beslissing van China die tot voor een maand een uiterst streng corona beleid adoreerde, nu alle teugels lost en liegt over het aantal doden.
  • Pat Rombi

    1 jaar geleden
    Wat een bende onnozelaars zit hier toch aan het roer. De laatste keer hebben ze ook te lang gewacht tot het kalf verzopen was. In andere landen direct maatregelen. Hier gaan ze kak en pis testen.