Van een opvallende timing gesproken: Thijs Aerts tekent bij Intermarché-Wanty-Gobert op dag dat broer Toon nieuwe klap moet verwerken

Veldrijder Thijs Aerts komt vanaf januari uit voor Intermarché-Wanty-Gobert. De jongere broer van Toon Aerts neemt zo afscheid van Baloise-Trek Lions, de ploeg waar hij al zijn hele carrière voor reed. Dit nieuws was al langer bekend, maar de timing waarmee zijn nieuwe ploeg zijn overstap wereldkundig maakt, is op zijn minst opvallend te noemen.

Maarten Vanhoof

LEES OOK. UCI eist twee jaar schorsing voor Toon Aerts, die verdict in tranen bekendmaakt: “Een brief gekregen die niemand wil krijgen”

Vandaag raakte namelijk bekend dat Toon Aerts voor twee jaar wordt geschorst door de UCI. De Kempenaar deelde dat verdict in tranen op een persconferentie mee. In het ideale scenario werd Aerts niet geschorst en zou hij net als Thijs een contract tekenen bij Intermarché-Wanty-Gobert, de opvolger van Tormans CX, die als sponsor een sabbatjaar inlassen.

Maar zover komt het dus niet, waardoor enkel de jongste van de broers Aerts volgende zondag in Baal in de kleuren van zijn nieuwe team van start zal gaan. Thijs Aerts vervoegt een jong team met ook nog Arne Baers, Kevin Kuhn, Lauren Molengraef, Marie Schreiber en Jelle Vermoote.

“Na bijna tien jaar bij het hetzelfde team kijk ik met een gezonde spanning uit naar deze nieuwe uitdaging bij de structuur van Intermarché-Circus-Wanty, die hopelijk even lang mag duren!”, laat Aerts weten in een perscommuniqué. “Het wordt voor mij wellicht een grote en interessante stap naar deze internationale en grote structuur, met een WorldTeam, continentaal team en een veldritploeg.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Wielrennen