“Vannacht kans op regen, temperatuur loopt op tot 15°C bij zonsopkomst”

Vanavond kan het eerst even droog worden maar later zal het opnieuw van tijd tot tijd gaan regenen. Ook vannacht blijft het niet droog.

Ruben Weytjens

Na middernacht kunnen we in het zuiden van de provincie al rukwinden tot 60 km/u verwachten. In het noorden blijft het nog wat langer vrij rustig maar tegen 4 uur zal het ook dáár vrij krachtig aan het waaien zijn. Tussen 6 en 8 uur in de ochtend zijn er rukwinden tot 70 a 75 km/u mogelijk.

De temperatuur loopt ondertussen verder op naar maar liefst 15°C bij zonsopkomst. Daarmee kunnen we dan op de laatste dag van het jaar waarschijnlijk het zoveelste maar dus laatste warmterecord van 2022 noteren.

Zaterdag kan de dag vooral in het noorden nog nat van start gaan maar in de loop van de voormiddag wordt het overal droog. Hier en daar zou er namiddag nog eens een bui kunnen vallen maar in de meeste regio’s blijft het droog. Dat zal ook ‘s avonds en gedurende de overgang naar 2023 zo zijn.

De temperatuur loopt nog enkele graden verder op en zal zijn plafond pas bij 16 a 17°C tegenkomen. Dit is uiteraard een extreme waarde voor deze tijd van het jaar.

Het blijft een groot deel van de dag stevig waaien met vaak rukwinden van 50 km/u en meer. Voormiddag kunnen er soms uitschieters in de buurt van 70 km/u tussen zitten.

Vanaf de late namiddag wordt het wat rustiger.

We waaien het nieuwe jaar binnen met gemiddeld 5 Beaufort en nog rukwinden rond 50 km/u.

De nieuwjaarsnacht verloopt verder bijzonder zacht met temperaturen ruim boven 10°C. In de loop van de nacht kan er vanuit het westen regionaal wat regen gaan vallen, geen grote hoeveelheden. Hoe meer naar het oosten hoe groter de kans dat het droog blijft.

De weersverwachting voor de komende dagen vind je hier.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer