Freek de Jonge
Volledig scherm
PREMIUM
Freek de Jonge © HLN / VPRO

COLUMN. Goede raad voor 2023. “Niets helpt / doe niets. Nergens is vrede / wees nergens. Niemand is volmaakt / wees niemand” (Freek de Jonge)

2023 dient zich niet aan als een lachertje, maar columnist Jan Segers doet 2022 uitgeleide met woorden van hoop en veerkracht, ontleend aan cabaretier Freek de Jonge: “Niets helpt / doe niets / Nergens is vrede / wees nergens / Niemand is volmaakt / wees niemand”

12 reacties

  • Sam Bedfort

    1 jaar geleden
    De EU en de globalisten zijn de touwen strakker aan het spannen. De energieprijzen volstaan niet, vandaar de nieuwe regeling van onze regering om je extra te laten betalen wanneer je thuis je dagelijkse klussen moet doen zoals koken, wassen, afwassen, stofzuigen enz. Demir gaat zelfs ons afval scannen om onze data op te slaan. Overal camera's langs de weg, allemaal in plaats om met 5G elke stap die we zetten op te slaan.
  • eli bosch

    1 jaar geleden
    Het is allemaal relatief. Afhankelijk van in welke schoenen je staat. Moet je de hangmat produceren en hard werken en alleen maar betalen zonder voordelen te genieten of mag je in de hangmat liggen en hoef je enkel je mond open te doen zodat het manna er in valt. Alles is relatief.
  • eva vercammen

    1 jaar geleden
    jongens toch,weet dat dit zicb alleen in belgie afspeeld hoge prijzen hoge belastingen . Net over de grens m.n frankrijk daar lachen de mensen met ons.
  • Gino Denil

    1 jaar geleden
    Wat je ook doet, het overheidsbeslag blijft stijgen blijkt uit een artikel vandaag. Volgens Maus moet je ook kijken naar wat je er voor terug krijgt. Steeds minder me dunkt. Dat is de enige onaantastbare zekerheid in dit land. Steeds meer geven en steeds minder krijgen. Wat ook een korte samenvatting is van het conservatieve liberale programma.
  • Christine Laevers

    1 jaar geleden
    Freek de Jonge bedoelde dan toch het omgekeerde : 'Niets is gedaan, alles helpt, doe alles, wees overal, heb geen haast maar geduld, neem tijd, probeer of wees volmaakt te zijn en zijt iemand.' Columnist Jan Segers bespeelt de oude populaire snaar van het verleden. Dat verleden ophalen is zo veilig. En de toekomst dan ? Ik ben blij dat het geen 1982 is maar 2023. Er zijn zovele nieuwe mogelijkheden ! Creativiteit ! Innovaties ! En ja, oorlogen en crisissen zijn er altijd geweest. So what ?