VIDEO. En plots koken de potjes over. Elf spelers krijgen schorsingen na opstootje in NBA-match Detroit-Orlando

De NBA heeft elf spelers een schorsing opgelegd na een opstootje tijdens de wedstrijd Detroit-Orlando (121-101). Killian Hayes (Detroit) kreeg drie wedstrijden gedwongen rust, Moritz Wagner (Orlando) staat twee duels aan de kant. Bekijk hier de beelden.

Bron: BELGA

Het incident in de partij vond al voor rust plaats. Wagner en Hayes streden aan de zijlijn voor de bal. Wagner gaf de Fransman een flinke beuk en die reageerde met een slag op het achterhoofd van de Duitser.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hamidou Diallo van de Pistons was inmiddels te hulp gesneld en mengde zich ook in de discussie. Hij krijgt van de NBA een schorsing van een speeldag, net als acht Orlando-spelers. Het gaat hierbij om Cole Anthony, R.J. Hampton, Gary Harris, Kevon Harris, Admiral Schofield, Franz Wagner, Mo Bamba en Wendell Carter Jr.

Hayes mist voor Detroit de duels tegen Chicago (vrijdag), Minnesota (zaterdag) en Portland (maandag). Hij krijgt in die periode ook geen loon. De schorsingen bij Orlando zullen gespreid worden, zodat het team uit Florida de komende duels tenminste een volledig team op het parket kan brengen. Bamba, Hampton en Gary Harris staan vrijdag aan de zijlijn tegen Washington. Kevon Harris, Schofield en Franz Wagner zijn er niet bij op 4 januari tegen Oklahoma City.

# Belga context View full context on [BelgaBox]

(belga)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer