Oeps… Openbare omroep maakt nog altijd reclame met ontslagen Tomas De Soete

Als jij ook soms naar Radio 1 “kijkt” op televisie, was het je misschien al opgevallen. Bij de promobeelden die beurtelings op het scherm verschijnen, prijkt ook nog reclame voor ‘Puntje van kritiek’, het radioprogramma van Vincent Byloo én de eind vorig jaar ontslagen Tomas De Soete.

mtm

Begin december raakte bekend dat VRT de samenwerking met radio- en tv-maker Tomas De Soete na meer dan 25 jaar stopzette. Zijn ontslag kaderde in besparingsmaatregelen van de openbare omroep.

LEES OOK. Ook BV’s niet gespaard, vakbonden verontwaardigd over ontslagronde bij VRT: “Niet flexibel genoeg? Ze moedigden aan dat je hetzelfde bleef doen”

Opmerkelijk is dat de openbare omroep ruim een maand na zijn ontslag nog altijd reclame maakt voor een van zijn programma’s. Wie op televisie naar Radio 1 kijkt (bijvoorbeeld via Telenet-zender 900), ziet daar nog altijd een promobeeld verschijnen van Puntje van kritiek, een radioprogramma – eveneens te beluisteren als podcast – dat De Soete van september 2021 tot afgelopen zomer samen met Vincent Byloo maakte. Geknipte fragmenten van het programma zijn nog steeds te beluisteren op VRT MAX.

In het programma boden de twee “eerste hulp bij media-ongevallen”. “Elke dag lopen er honderden klachten binnen over de radio- en tv-programma’s van de VRT. Tomas De Soete en Vincent Byloo zijn vast van plan ze allemaal op te lossen”, zo luidde het promopraatje.

Maar door het ontslag van De Soete is het helemaal gedaan met Puntje van kritiek. Waarom er dan nog reclame voor maken? “De aanpassing aan die pancarte is een maand geleden al doorgegeven en wordt dus nog doorgevoerd, maar het duurt blijkbaar telkens een tijdje vooraleer die updates worden binnengehaald“, zegt VRT-woordvoerder Yasmine Van der Borght.

Tomas De Soete zelf heeft ondertussen onderdak gevonden bij radiozender Willy. Daar begint hij na de kerstvakantie als vervanger van Wim Oosterlinck.

LEES OOK. Tomas De Soete start als Willy-dj na ontslag bij VRT: “Ik keer terug naar mijn grootste liefde, de radio”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER