© ATV

Crimineel koppel spendeert duizenden euro in Antwerpen en Mechelen met geld van phishing-slachtoffers

Politie en parket hebben een opsporingsbericht verspreid voor een koppel dat de voorbije maanden frauduleuze aankopen heeft gedaan in Antwerpen en Mechelen. De criminelen betaalden met geld van phishing-slachtoffers uit Duitsland.

Jarit Taelman

De feiten speelden zich af tussen augustus 2022 en oktober 2022. Onder meer in een elektronicazaak in Antwerpen kochten een man en een vrouw dure Apple-producten. “De aankopen werden contactloos betaald met de gsm waarop gestolen bankgegevens van Duitse slachtoffers stonden. Die gegevens werden gestolen door phishing”, zegt de federale politie in het opsporingsbericht.

“De verdachten gebruikten verschillende namen en aliassen zoals ‘Sefer Halil’ en ‘Onder Samir’ of varianten daarvan”, aldus de politie nog. Het duo maakt vermoedelijk deel uit van een groter internationaal netwerk.

Volgens de lokale recherche, afdeling cybercrime van de Antwerpse politie heeft het koppel op die manier zeker voor 30.000 euro buit gemaakt. Het koppel bezocht in die periode ook winkels in Mechelen, Brussel, Ieper en enkele Duitse steden. Ze verplaatsten zich met een deelstep en met de trein.

De eerste verdachte is een man van rond de 30 jaar oud. Hij spreekt Duits en is ongeveer 1m80 lang en normaal gebouwd. De man heeft donker haar, een snor en een stoppelbaard. De tweede verdachte is een vrouw van rond de 30 jaar oud en spreekt Duits. Ze is ongeveer 1m65 lang, normaal gebouwd en heeft lang zwart haar.

Herkent u deze personen of weet u waar zij verblijven? Neem dan contact op met de speurders via opsporingen@police.belgium.eu. U kunt ook getuigen via het gratis telefoonnummer 0800/30 300.

© Parket Antwerpen

© Parket Antwerpen 

© Parket Antwerpen 

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Meest gelezen