De bekende intro van ‘Sex and The City’ zag er bijna helemaal anders uit

In de begingeneriek van ‘Sex and The City’ loopt het hoofdpersonage Carrie Bradshaw , gespeeld door Sarah Jessica Parker, rond in een roze tutu. Die wordt helemaal nat wanneer een bus in een plas rijdt. Het scheelde echter geen haar of de iconische trailer had nooit het scherm gehaald.

vwh

In een interview met Entertainment Weekly legt Darren Starr, die de populaire reeks bedacht, uit waarom het rokje bijna niet te zien was in de trailer. “Er waren twee outfits beschikbaar toen we de begingeneriek opnamen: die met de tutu en een met een blauwe jurk. Die laatste zou niet nat worden en Sarah Jessica zou gewoon even struikelen toen ze zichzelf op een banner zag staan”, vertelt hij. De intussen wereldberoemde scène werd in 1998 opgenomen op de New Yorkse Fifth Avenue, vlakbij het Plaza Hotel.

Starr voegt eraan toe dat de bewuste scène, die en knipoog moest worden naar de The Dick Van Dyke show, nooit werd gebruikt en rechtstreeks werd geklasseerd in het archief. Toch was niet iedereen fan van de andere optie: de roze tutu. “Het was voor de producers heel moeilijk om het kledingstuk te begrijpen. Er werd veel over gediscussieerd”, klinkt het.

In een eerder interview met Women’s Wear Daily legte Patricia Field , een van de kostuumontwerpers van de reeks, uit waarom Sarah Jessica voor het rokje koos. “Het rokje kostte vijf dollar en lag in een van de bakken in de kostuumafdeling. Ze was er meteen dol op. Gelukkig hebben de producers naar haar geluisterd, want de outfit uit de trailer heeft wereldwijd miljoenen fashionista’s inspiratie bezorgd”, klonk het in januari. Bekijk hieronder nog eens de officiële intro.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER