Het onafhankelijke nieuwskanaal ‘Yartsevo LIVE’ deelde enkele foto’s van de zogenaamde voedselpakketten die Bonduelle naar maar liefst 10.000 Russische soldaten zou hebben gestuurd.
Volledig scherm
Het onafhankelijke nieuwskanaal ‘Yartsevo LIVE’ deelde enkele foto’s van de zogenaamde voedselpakketten die Bonduelle naar maar liefst 10.000 Russische soldaten zou hebben gestuurd. © VKontakte (Yartsevo LIVE)

Roep om Frans groentemerk Bonduelle te boycotten na “levering van voedselpakketten aan Russische soldaten”, bedrijf ontkent

Bonduelle, de Franse producent van diepvriesgroenten en groenten in conservenblik, ligt zwaar onder vuur. Internetgebruikers roepen op om de producten van het merk te boycotten nadat er op het Russische sociale netwerk VKontakte opmerkelijke beelden verschenen, zogezegd van soldaten die voedselpakketten van Bonduelle hadden ontvangen. Het bedrijf zou hen bovendien “een snelle overwinning” hebben toegewenst. Bonduelle geeft toe dat het manden naar de “minstbedeelden” in Rusland heeft gestuurd, maar ontkent enige link met het Russische leger en de oorlog in Oekraïne.