In het Hudson River Park werd op 31 oktober 2021 een gedenkplaat onthuld voor terrorismeslachtoffer Ann-Laure Decadt (31) uit Oostnieuwkerke. Op de gedenkplaat liet haar echtgenoot een stukje liedjestekst plaatsen, uit het voor hen belangrijke nummer 'Sunny' van Bobby Hebb.
Volledig scherm
PREMIUM
In het Hudson River Park werd op 31 oktober 2021 een gedenkplaat onthuld voor terrorismeslachtoffer Ann-Laure Decadt (31) uit Oostnieuwkerke. Op de gedenkplaat liet haar echtgenoot een stukje liedjestekst plaatsen, uit het voor hen belangrijke nummer 'Sunny' van Bobby Hebb. © RV

Proces tegen terrorist die jonge mama Ann-Laure doodde, start maandag: “Doodstraf of levenslang... Als hij maar nooit vrijkomt”

Oostnieuwkerke/New YorkEr komen extra moeilijke weken aan voor de familie van Ann-Laure Decadt uit Oostnieuwkerke. Maandag 9 januari start in de VS het proces tegen de Oezbeekse terrorist die vijf jaar geleden in New York met zijn pick-up voetgangers en fietsers omver maaide en Ann-Laure (31) doodde. “In dezelfde ruimte zitten met de man die mijn kinderen hun mama afpakte, wordt niet evident”, zegt echtgenoot Alexander Naessens. “Maar we gaan het doen, voor Ann-Laure.” Opmerkelijk: de Amerikaanse staat ondersteunt de familie op een wel heel bijzondere manier.