Antwerpse burgemeester krijgt gelijk van Raad van State: sportclub van kickbokser in Deurne moet twee maanden dichtblijven

De Raad van State heeft beslist dat de sluiting van de sportclub Vinci Club aan de Cruyslei in Deurne door burgemeester De Wever gegrond is. De club moest normaal deze week opengaan. De burgemeester vindt ze een gevaar voor de veiligheid en wil dat ze alvast twee maanden gesloten blijft. Recent was er een aanslag tegen de club, mogelijk door een conflict in het drugsmilieu. De uitbater, kickbokser Jamal Ben Saddik, stapte naar de Raad van State maar krijgt dus ongelijk.

De beslissing van de Antwerpse burgemeester De Wever (N-VA) om de opening van de fitness- en kickboxclub van Jamal Ben Saddik te verhinderen, is niet vernietigd door de Raad van State. De familie Ben Saddik was de afgelopen maanden al vaker het doelwit van aanslagen die te maken zouden hebben met een conflict in het drugsmilieu. Ook tegen de nieuwe sportclub in de Cruyslei in Deurne werd enkele weken geleden nog een aanslag gepleegd met zwaar vuurwerk. 

De Antwerpse burgemeester had bezwaar aangetekend tegen de opening van de sportclub omdat ze een gevaar zou zijn voor de openbare veiligheid. Hij wil dat ze twee maanden gesloten blijft. Dan zal hij de situatie evalueren. In een arrest van de Raad van State staat nu dat de sluiting op de juiste motieven berust en dat een sluiting van twee maanden niet disproportioneel is. 

Meest gelezen