Niet op een volgepakte tribune, maar wel afgezonderd achter glas laat KRC Genk 31 fans die aan autistme of hoogsensitiviteit lijden de wedstrijd bijwonen. ©  BELGA

KRC Genk lanceert voor komst van Club Brugge “prikkelarme tribune”

KRC Genk lanceert zondag voor de komst van landskampioen Club Brugge een “prikkelarme tribune” in zijn Cegeka Arena. 31 kinderen, jongeren en volwassenen, die leiden aan autisme of hoogsensitiviteit, kunnen de wedstrijd bijwonen in Tribune G, een afgezonderde tribune achter glas.

Domien Brepoels
Bron: BELGA

“We zijn de mosterd gaan halen in de Engelse competitie, waar Manchester City en Arsenal al specifieke ruimtes inrichtten zodat bijvoorbeeld kinderen met hoogsensitiviteit de wedstrijd in een aangepaste context kunnen beleven”, zegt Niel Janssen, Community Coördinator bij KRC Genk. “We introduceren dat concept nu ook in ons stadion en dus ook onze competitie. Op de vierde verdieping van ons hoofdgebouw benutten we een tribunevak achter glas om mensen prikkelarm de wedstrijd in gepaste omstandigheden te laten volgen. Voor de eerstvolgende vijf wedstrijden zit de tribune alvast vol met mensen die eindelijk eens een wedstrijd kunnen komen beleven.”

Aangeboden door onze partners