Sarah Van Gysegem, specialist opvoedingsondersteuning  bij de Gezinsbond en Niels Van Paemel, beleidsadviseur seksuele uitbuiting en online veiligheid bij Child Focus. Deze experts geven adviezen om je kind beter te beschermen tegen lui met slechte bedoelingen online.
Volledig scherm
PREMIUM
Sarah Van Gysegem, specialist opvoedingsondersteuning bij de Gezinsbond en Niels Van Paemel, beleidsadviseur seksuele uitbuiting en online veiligheid bij Child Focus. Deze experts geven adviezen om je kind beter te beschermen tegen lui met slechte bedoelingen online. © rv

Experts over kinderlokkers, de nachtmerrie van elke ouder: “Een kind krijgt gemiddeld op 8-jarige leeftijd een smartphone, zo ga je daarmee om”

Het drama in Luik, waarbij een 14-jarig meisje werd omgebracht door een man die haar via sociale media had gelokt, wakkert bezorgdheid over de online veiligheid van kinderen en tieners aan. Ouders zitten met tal van vragen, experts geven antwoorden. “Door het Dutroux-effect denken we dat elke groomer een oude man in een bestelwagen is. Maar het kan ook een 25-jarige student zijn. Of een vrouw.”

12 reacties

  • Peter

    1 jaar geleden
    Zet software op uw kind zijn gsm waarmee je alles kan volgen wat het doet. Het is inbreuk op de privacy van je kind, maar veiligheid primeert!
  • San Pauwels

    1 jaar geleden
    Kinderen van acht jaar horen nog geen smartphone te hebben omdat ze te jong zijn. Ze kunnen de gevaren minder goed inschatten. Ze worden misleid en denken dat het om een leeftijdsgenootje gaat, vervolgens sturen ze zonder al te veel nadenken foto's door, met alle gevolgen van dien.
  • Gerda Haubourdyn

    1 jaar geleden
    Een smartphone geven is de deur open zetten voor kinderlokkers. Vroeger hadden de kinderen dat niet en er waren ook pedofielen maar die konden niet zo maar een kind bereiken. Nu is het een lachertje om een kind te lokken.
  • inge meeus

    1 jaar geleden
    Geef ze in godsnaam geen smartphone, dan is er al veel opgelost. Een kind van 8 jaar een smartphone geven is vragen voor problemen op alle vlakken. Maar ja dan zijn ze braaf . Ik zie in elke gelegenheid kinderen die op een smartphone zitten te gapen !!
  • Rachid bounasser

    1 jaar geleden
    Dit is een wederkerend probleem in België , je hoort het vaak dat ouderen niet van kinderen kunnen afblijven , er lopen genoeg vrouwen rond van plezier ! Blijf van kinderen af ! Leer dat eens in de opvoeding of op school want komt heel veel voor hier bah !