©  BELGA

VIDEO. Stoppen slaan (opnieuw) door bij Club-verdediger Abakar Sylla: “Dit moet uit zijn spel”

Leider Racing Genk en Club Brugge werken in de Jupiler Pro League een zeer belangrijk duel af. En dat het een wedstrijd met inzet is, viel vanaf de aftrap meteen te merken. Bij een 1-1-stand moest Abakar Sylla (Club Brugge) in minuut 38 ferm aan de noodrem trekken. Een tackle die altijd rood had verdiend, maar door scheidsrechter Lawrence Visser toch slechts bestraft werd met geel. Bekijk hieronder de beelden en oordeel zelf. Sylla kreeg met nog een kwartier op de klok overigens alsnog een rode kaart (tweede keer geel) en reageerde daar woest op.

Jeroen De Pauw, Junior Verbeeke

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

In de Champions League was Abakar Sylla dé briljant van Club Brugge, maar sindsdien staat de jonge verdediger te boek als iemand met een stevige handleiding. Naast het veld erg timide, op het veld bijwijlen enorm explosief. Voor nieuwjaar moest Sylla al eens vier matchen toekijken na een zware fout op Stroeykens (Anderlecht). Toen werd die schorsing verzwaard door een eerdere rode kaart bij de beloften. Op Genk was het opnieuw van dat. “Dit is niet de eerste keer”, wist Mignolet ook achteraf.

Voor de rust toonde Visser nog clementie na een donkerrode fout op Paintsil, tien minuten voor tijd deed Sylla zichzelf de das om. Na een fout op Onuachu ging hij enorm fel tekeer tegen de scheisrechter mét geel achter zijn naam. De ref twijfelde niet en stuurde Sylla naar binnen. Onderweg reageerde die zijn woede nog af op een deur, terwijl Rik De Mil hem in toom moest houden. “We gaan moeten praten met hem, maar dat is iets voor binnenskamers”, aldus Nielsen. Mignolet omschreef het probleem-Sylla als volgt. “Iedereen weet dat hij een diamant kan worden. Maar dat gaat verder dan goed kunnen voetballen en fysiek sterk zijn. Mentaal moet het ook goed zitten. Dit moet uit zijn spel, en daarbij moeten we hem helpen.”

Ook coach Scott Parker kwam op zijn persconferentie terug op de feiten. “Ik heb al met hem gesproken. Hij is een jonge speler met veel potentieel, maar die soms maken fouten. Het was dom van hem, maar we zullen hem steunen. Ik wil dat mijn spelers met pure emoties spelen, maar Abakar overschreed een lijn.”

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer