Een dagje Plopsaland is een stuk duurder dit jaar.
Volledig scherm
Een dagje Plopsaland is een stuk duurder dit jaar. © Benny Proot

Dagje Plopsaland is vier maanden na vorige stijging opnieuw duurder: “We rekenen gewoon inflatie door”

De PanneIn september kreeg Plopsaland De Panne nog de titel van duurste pretpark van ons land. Het verhoogde toen zijn ticketprijs naar 45,5 euro. Vandaag is dat tarief opnieuw opgetrokken naar 48,5 euro. “Alles is duurder geworden dus kunnen we niet anders dan volgen, hoewel we het liever anders zien, natuurlijk”, reageert commercieel directeur Sebastien Momerency. Ook om te zwemmen in Plopsaqua en te parkeren moet je meer betalen.

  1. Britse Kustwacht wil samen met politie Westkust de strijd aangaan tegen mensensmokkel, maar “het duurt nog minstens 2 jaar vooraleer dat verdrag er is”

    Britse Kustwacht wil samen met politie Westkust de strijd aangaan tegen mensensmok­kel, maar “het duurt nog minstens 2 jaar vooraleer dat verdrag er is”

    De Britse Kustwacht wil ‘Small Boat Teams’ inzetten om gammele bootjes vol met vluchtelingen op de Noordzee tegen te houden. De politie treft steeds meer transmigranten aan in de Westhoek en er vertrekken steeds vaker bootjes vanuit de Belgische kust richting het Verenigd Koninkrijk. We vroegen aan provinciegouverneur van West-Vlaanderen wat hij vindt van het Britse voorstel.
    De Panne
  2. “Dat dit nu opduikt op sociale media, is een slag onder de gordel”: schepen en chef Stéphane Buyens (ACT!E) waarschuwde voor blaascontrole in Telegramgroep
    PREMIUM

    “Dat dit nu opduikt op sociale media, is een slag onder de gordel”: schepen en chef Stéphane Buyens (ACT!E) waarschuw­de voor blaascon­tro­le in Telegram­groep

    In een Facebookgroep die het reilen en zeilen in De Panne al langer kritisch op de korrel neemt, dook een beeld op van een bericht van sterrenchef en schepen Stéphane Buyens (ACT!E) uit De Panne. Hij stuurde in een Telegramgroep de boodschap ‘blaascontrole digaverde nu’. “Dat zien we liever niet”, reageert VIAS, het Belgisch instituut voor de verkeersveiligheid. “Zo zorg je ervoor dat mensen met een glaasje op de controle omzeilen.” Buyens had naar eigen zeggen de beste bedoelingen en ook burgemeester Degrieck kiest zijn kant.
    De Panne