Zussen openen rendez-voushotel: "Willen seksualiteit minder dramatisch maken'

© rdb

© rdb

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Verscholen achter een discrete gevel hebben de zussen Dominique en Nathalie hotel Treviso nieuw leven ingeblazen. Het gaat om een rendez-voushotel, geschikt voor de meest intieme momenten overdag. “We willen seksualiteit minder dramatisch maken.”

Robin De Becker

Rustgevende achtergrondmuziek, serene verlichting en een heerlijke geur. Het lijkt wel binnenwandelen in een andere wereld. En dat is net wat Dominique (52) en Nathalie (50) Beaufort hun klanten proberen aan te bieden. Rendez-voushotel Treviso bestaat ondertussen ruim veertig jaar, maar kreeg met de zussen ambitieuze nieuwe eigenaars. Ze transformeerden het hotel en heropenden vorige week de deuren. Niets te vroeg, want de klanten stonden te trappelen om binnen te mogen.

Dit is niet het gekende klassieke hotel. Discretie staat hier centraal en 's nachts sluiten de deuren. Via een automaat in de inkomhal kiezen klanten hun geliefkoosde kamer en het aantal uren dat ze er willen doorbrengen. De prijzen variëren van 35 euro voor een uurtje in de Express kamer tot 70 euro voor twee uurtjes in de Privilege kamer. Het cliënteel is ook van alle markten thuis. “Er komen kantoormensen over de vloer en vooral mensen uit de Europese wijk”, zegt Dominique. “Soms met hun vriendin, maar soms zal daar ook al eens een verboden liefde tussen zitten. Een van onze klanten is zelfs een tachtiger die eerst een koffietje drinkt en dan met zijn vriendin naar boven trekt.”

Kitsch

De vorige uitbater had van elke kamer een themakamer gemaakt.

“Zeer kitsch”, lachen de zussen. “Die thema's hebben we nu wel achterwege gelaten. Toch spreken we onderling nog steeds van de Bangkok- of de Marrakeshkamer in plaats van de nummers die op de deuren staan. We werken trouwens aan een tiende kamer in het thema van Fifty Shades of Grey. Hier en daar ruik je zelfs de verf nog in de kamers. Maar ik zit ook liever in een wagen die nieuw ruikt, dan in een muffe wagen die naar sigaretten stinkt. De muren hebben hier alleszins al heel wat meegemaakt. Je voelt dat de geest van de liefde hier rondwaart. Welcome to the Pleasuredome (naar het nummer van Frankie Goes To Hollywood, nvdr.).”

Dominique heeft ondertussen haar job als seksuologe on hold gezet. Nathalie heeft het kweken van paarden even aan de kant gezet. “We hebben geen moment getwijfeld toen we hoorden dat de zaak te koop stond. We spraken er eigenlijk al jaren van. Onze mannen zijn trouwens helemaal wild van ons idee. Ze vragen ons wanneer we de kamers zelf eens gaan ontdekken. Maar die vraag houden we tot nog toe zeer goed af”, lachen de dames. “Eigenlijk willen we met ons hotel vooral het dramatische weghalen uit seksualiteit. Seks moet iets spontaans zijn. Het maakt deel uit van het leven en ons welzijn.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen