©  AFP

Sensatie in Dakar: drievoudig winnaar Carlos Sainz bereikt finish na zware crash en blessure maar moet finaal toch opgeven

De Spanjaard Carlos Sainz was tijdens de negende rit van de Dakar 2023 het slachtoffer van een spectaculair ongeval toen zijn Audi over de kop sloeg. De drievoudige winnaar beëindigde de rit, maar komt woensdag niet meer aan de start. Zijn wagen is te fel beschadigd.

Werner Bourlez
Bron: BELGA

Organisator ASO meldde ’s ochtends dat Sainz en zijn bijrijder Lucas Cruz ongedeerd uit een ongeval waren gekomen en tot opgave werden gedwongen. Dat gebeurde al na 5 km. “De Spaanse coureur wilde wachten op assistentie, maar hij gaf uiteindelijk op, nog steeds met pijn aan de rechterzijde op de borst .”

Een paar minuten later kondigde een nieuwe communicatie van de organisatie echter iets anders aan. ”Sainz vroeg de medische helikopter om terug te keren en hem terug naar zijn auto te brengen. Hij staat nu met Lucas Cruz te wachten op hun volgwagen.” Na deze tussenkomst konden Sainz en Cruz alsnog finishen maar later op de avond verklaarde hij dat hun Dakar er op zat: “De wagen is te fel beschadigd, hier stopt het voor ons.”

Carlos Sainz had afgelopen vrijdag tijdens de zesde etappe al een zwaar ongeval meegemaakt: zijn buggy verloor het linkervoorwiel. Bij de start van de negende etappe stond de 60-jarige tweevoudig wereldkampioen rally op de 100ste plaats, ruim 29 uur achter de leider, de Qatari Nasser al-Attiyah. De vader van Carlos Sainz Jr, Formule 1-coureur bij Ferrari, won de Dakar in 2010, 2018 en 2020.

LEES OOK.Italiaanse toerist sterft na aanrijding op parcours van Dakar-rally

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

©  AFP

©  REUTERS

©  AFP

©  REUTERS

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer