Luxewagens boeken nieuwe verkooprecords, voelen weinig van economische bekommernissen

Ondanks de algemene bekommernis over de economie en de vrees voor een nakende recessie, kunnen de fabrikanten van luxewagens uitstekende cijfers blijven voorleggen. Rolls-Royce, Bentley en Lamborghini – autofabrikanten met superrijken als cliënteel – legden vorig jaar opnieuw recordverkopen voor.

Waarom is dit belangrijk?

Rolls Royce en Lamborghini konden voor het tweede jaar op rij een recordverkoop melden. Bij Bentley is er inmiddels sprake van een recordkoers die zich over een periode van drie jaar uitspreidt.

Optimisme voor de toekomst: Constructeurs verwachten ook de volgende jaren een verdere toename van de verkoop.

  • Rolls-Royce leverde vorig jaar 6.021 voertuigen af. Dat betekende een stijging met bijna 8 procent tegenover het jaar voordien. Voor de eerste keer haalde Rolls-Royce, onderdeel van de BMW Group, een verkoop van meer dan zesduizend exemplaren.
  • Bij het Italiaanse merk Lamborghini, een dochter van de Volkswagen Group, kon een stijging met 10 procent tot 9.233 exemplaren worden
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Corneel Vanfleteren & Wouter Verschelden
Meer